06-40842789 info@BAdesign.nl

Nieuwbouw villa Gorinchem

Nieuwbouw villa Gorinchem

Modern en klassiek tegelijk. Aan de rand van de nieuwe wijk Dalem in Gorinchem is deze vrijstaande villa van ruim 1200 m3 ontworpen en gebouwd op een kavel van 1100 m2.

De grote woning kenmerkt zich door de jaren 30 stijl met karakteristieke eigenschappen zoals serres, dak met een kapconstructie, kozijnen met middenstijlen en de klassieke baksteen in 2 kleuren.

De organisatie is nagenoeg symmetrisch zonder de functies in de weg te staan. Een dergelijke hoofdopzet zorgt voor rationalisatie waardoor kosten beperkt gehouden worden..

Deze woning is ontworpen als leefwoning voor een gezin van 6 personen van verschillende leeftijden. De opdracht was dat een ieder gezinslid zijn eigen ruimte kreeg en zich ook dusdanig kan terugtrekken in zijn of haar eigen ruimte.

De strijd is aangegaan met zogenaamde kant en klare woningen en die strijd is met dit ontwerp gewonnen. Intelligent met de materialen, constructie en organisatie omgaan heeft ervoor gezorgd dat de familie in een bijzonder aanstekelijke en in sfeer en karakter comfortabel en vriendelijk woonhuis gaat wonen.

Maar het was ook belangrijk dat er een ook een ruimte moest komen waar het hele gezin bijeen kan komen. Daarom is gekozen voor een grote woon- leefkamer op de begane grond aan de tuinzijde met een grote serre van 40 m2. Aan de andere zijde op de begane grond is een grote leefkeuken ontworpen met ruime zit gelegenheid, en een hoekkeuken, kastenwand en een kookeiland.

De aanbouw aan de rechterzijde is een ruimte ontworpen voor logés met eigen badkamer. Verder is het bijzondere aan deze woning dat er op elke verdieping minimaal 1 badkamer en 2 toiletten aanwezig zijn. Op de 1e verdieping zijn zelfs 2 badkamers aanwezig, 1 in de gang en 1 in de ouderslaapkamer.

 

BETROKKENHEID BA DESIGN & BOUWMANAGEMENT:

BA Design & Bouwmnagement is als ontwerper/ architect en bouwkundige verantwoordelijk voor het ontwerp, bouwkundige detaillering technische uitwerking en interne en externe project- organisatie, bouwaanvraag en aanbesteding. Na het faisellement van de aannemer heeft BA Design & Bouwmanagement het project ook als aannemer verder afgebouwd en ingericht. De opdrachtgever kon letterlijk TurnKey de woning betrekken..