06-40842789 info@BAdesign.nl

Nieuwbouw villa Vroondaal

Nieuwbouw villa Vroondaal

De opdrachtgevers droomden van een eigentijdse woning en waren gecharmeerd van het werk dat BA Design & Bouwmanagement heeft gerealiseerd. En de woning moest wit gestukadoord gaan worden.

BA Design & Bouwmanagement ontwierp een vrijstaande woning van 300 m2 op een kavel van 625 m2 die de grenzen opzocht van de stedenbouwkundige envelop. Vanuit de woonwensen en het woongedrag van onze opdrachtgevers is een optimale plattegrond tot stand gekomen. In de grote leefkeuken waarin de eettafel met het kookeiland is geïntegreerd heeft men door een grote glazen pui prachtig uitzicht op het terras en de tuin. Een doorkijkhaard is de roomdivider geworden tussen de leefkeuken en woonkamer. Een mooie traphal en de vide in de woonkamer maakt een interessante ruimtelijke verbinding met de verdieping waar alle slaapkamers en badkamer is gelegen. Het onderbouwvolume geeft een tweede richting aan de bouwmassa waardoor een intieme lounge- zitplek op het terras wordt gecreëerd.

De subtiele schuine lijnen in het ontwerp van de massa geven deze woning een elegante detaillering met een afsluiting van lamellen in het dakvlak.

 

Betrokkenheid BA Design & Bouwmanagement

BA Design & Bouwmanagement is als ontwerper/ architect en bouwkundige verantwoordelijk voor het ontwerp, bouwkundige detaillering technische uitwerking, interne en externe project- organisatie, bouwaanvraag, aanbesteding en directievoering.

Before / after